Internetové muzeum zločinu

JUDr. Miloslav Jedlička učí kriminalistiku na střední policejní škole v Brně. Kromě toho je autorem mnoha odborných článků na toto téma, napsal čtyři scénáře seriálu Detektiv Martin Tomsa a na dalších dílech spolupracoval. 14. června 1999 zřídil internetové Muzeum
zločinu
.

Autor na úvodní stránce upozorňuje, že v muzeu uvidíte mimo jiné i autentické fotografie z míst zločinu, což může na citlivější povahy zapůsobit negativně.

Pokud si myslíte, že vámi hned tak něco neotřese, dozvíte se podrobnosti o známých kauzách, které byly hustě komentovány tiskem (spartakiádní vrah Straka, balíkový vrah Vostárek, dodnes neobjasněná vražda Otýlie Vranské, rostovský rozparovač Andrej Čikatilo).

Pan Jedlička vás však seznámí i s příběhy dávno minulými. Nechybí samozřejmě Alžběta Báthoryová, Jack Rozparovač či Václav Babinský.

Pokud vás příběhy vražednic a vražedníků začnou nudit, můžete si přečíst o zvycích a pověrách zločinců, starostech policajtů s kondomy nebo o Alcatrazu (Kačaba se u této pověstné americké věznice mihla minulý týden a hodlala tam poslat svoji nebohou babičku, s níž už téměř měsíc dlí v USA). Jen hodně otrlým dopuručuji shlédnout průběh soudní pitvy.

Každopádně na stránkách najdete moře zajímavých informací o světě zločinu.

9 Responses to Internetové muzeum zločinu

  1. thegen píše:

    V……ČR docela ojedinělý pokus, vím už jen o jednom podobném serveru. Přesto několik výtek – málo aktualizováno a zvlášť u cizích zločinů některé nepřesnosti.

  2. bina píše:

    ufffještě že je ráno, a ne večer, měla bych divoké sny. je to zajímavé, ale ze stránek se soudní pitvou jsem vycouvala po shlédnutí prvních dvou obrázků. na to fakt nemám…

  3. Albireo píše:

    PitvaNejspíš jsem otrlý zločinec. Pitvu jsem prohlížel během jídla a nic to se mnou neudělalo.

  4. jejka píše:

    Tak tedy jsem otrkaná dost z dnešních filmů, ale pitváky vidět nemusím. Stejně to může být zajímavá stránka. Naučím se jí a pak oblafnu policajty.

  5. Tomáš píše:

    Ma Baker = Catherina BarkerováPříběh Catheriny Barkerové a jejích čtyřech synů, lehce nastíněný v "místnosti" o věznici Alcatraz mi připomíná "Story of Ma Baker, the meanest cat from old Chicago town" od Boney M. Pokud to chcete posoudit i vy, mrkněte na http://www.pohodar.com/preklady/Boney_Baker.htm

  6. Vilda píše:

    PitvaTa pitva je fakt dost hustá. Ale stránky jsou to zajímavý.

  7. Z. M. píše:

    Strakazdravim dekuju za vytvoreni techto stranek dlouho jsem nikde nic nenasel hledal jsem trosku podrobnosti o strakovi a nikde nic neni az tady jsem nasel a muzu rict ze jedna fotka me zaskocila ale po pauze jsem zase v pohode necekal jsem ze uvidim fotku mamky.jen bych chtel aby se tyhle veci nedeli diky

  8. Anonymní píše:

    PitvaHodně slabé

  9. Anonymní píše:

    Nové umístění Muzea zločinu

Můžete příspěvek okomentovat: