Všichni ven!

Kačaba letěla do Egypta letadlem jedné nejmenované cestovní kanceláře. Ona kancelář zaměstnává podivné zaměstnance…

Když se Kačaba po týdnu pobytu v zemi pyramid vracela domů, nasedla do letadla, které mělo cestou do matičky stověžaté mezipřistání v Ostravě. Pár dovolenkářů vystoupilo, avšak v době, kdy mělo letadlo vzlétnout a vydat se k cíli cesty, objevila se mezi cestujícími zástupkyně oné cestovní kanceláře a tvářila se velmi ustaraně.

„Jeden člověk chybí,“ prohlásila, „má vás bejt devětadevadesát a je vás o jednoho míň! Všichni ven na letištní plochu!“

Cestující se po sobě udiveně podívali.

„Jak chybí?“ otázal se postarší muž, kterého vzbudila. Byly totiž dvě hodiny v noci.

„No prostě chybí,“ trvala na svém zástupkyně, „ale já vím, jak zjistím, kdo mi tu vystoupil, i když měl letět až do Prahy!“ Poté vyhnala všechny cestující z letadla.

Na letištní plochu už mezitím kdosi vytahal zavazadla. „Teď se mi všichni postavíte ke svejm kufrům,“ pravila ta podivná žena přísně. „Jakmile zůstane ňákej kufr plonkovej, budu vědět, kdo mi tady chybí.“

Cestující se rozeběhli k zavazadlům.

„Hm…,“ zabručela zástupkyně o pár minut později, když byly všechny kufry okupovány majiteli a žádný nestál osamocený, „asi jsem se v tý Hurghadě spletla, když jsem vás počítala. Tak si rychle nastupte, ať to nezdržujete!“

Letadlo přistálo na Ruzyni o půl hodiny později, než mělo. Také si myslíte, že ta cestovka zaměstnává podivné zaměstnance?

10 Responses to Všichni ven!

  1. Lamanai píše:

    Ďjó, móře 🙂 Myslím, že Ti sem hodím upoutávku, až se konečně rozhoupu a popíšu cestu z Paříže do Bordeaux s portugalskou pobočkou Eurolines. To se taky pobavíš 🙂

  2. eLKa píše:

    Bych……se na ni vyprdl, na nánu.

  3. Vilda píše:

    CestovkyYfčo, buď ráda, že se ti Kačaba vůbec vrátila domů. Taky mohla jet s ňákou cestovkou, co by mezitím zkrachovala a nechala ti jí v tom Egyptě. :)))

  4. Pavel píše:

    re: VildaVildo, třeba je Yfča našvaná, že její dcera v Egyptě nezůstala. 🙂

  5. Petr píše:

    To je docela desny. Vyhnat lidi z letadla kvuli tomu, ze neumim pocitat…. Vzdyt ta slepice musela snad mit seznam lidi, co leteli zpatky a mohla si je uz v tom Egypte odskrtat ne?

  6. Albireo píše:

    To se prohne!To zpoždění by té dyskalkuličce měli předepsat k náhradě.

  7. Adinka píše:

    Bych ji asi zavřela do nějakého toho kufru :o)

  8. Jarda píše:

    Stát se tohle mně, tak vylítnu jak papírovej čert a seřvu jí na tři doby. Tohle by byla poslední cesta té paní. Až bych sní skončil vrátila by se s banánem v ruce a s botami od sněhu. Ne proto, že neumí počítat, ale proto že řekla tak honem ať to nezdružejete. Nějak mi tam chybí pokora a omluva. Vlastně ta paní měla děsný štěstí, že jsem zrovna zůstal doma a nejel do Egypta.

  9. Aki píše:

    kráva :o)ta by teda ode mě schytala jmen… :o)

  10. Eva píše:

    Hlavně že se dostala v pořádku domů a nezůstala někde v zahraničí. Dneska nikdo neví….

Můžete příspěvek okomentovat: